Mainos
Mainos

Tekstiviestit jeesaavat tipatonta tammikuuta viettävää

Kuiva kausi on varsinkin nuorten aikuisten suosiossa.

Tipatonta tammikuuta ei tarvitse viettää yksin. Ne, jotka kiertävät korkin kiinni uudenvuoden jälkeen, voivat hakea tukea muun muassa netistä.

Nenän valkaisua voi helpottaa tilaamalla puhelimeensa kannustavia tekstiviestejä Päihdelinkin sivuilta.Niiltä löytyy myös vertaistukea ja lääkärin neuvoja.

Apua löytyy myös Facebookista, jonne on avattu oma sovellus tipatonta tammikuuta viettäville. Tarjolla on muun muassa kalorilaskin, jolla voi tarkastella alkoholin vaikutusta painonhallintaan.

Tipaton tammikuu näyttää kasvattaneen suosiotaan. Viime tammikuussa alkoholista luopui liki viidennes suomalaisista, kun vuotta aiemmin kuppiin sylki vain 13 prosenttia.

Nuoret aikuiset pitävät kuivaa kautta hiukan muita ikäryhmiä yleisemmin.

Tiedot käyvät ilmi Terveyden edistämisen keskuksen teettämästä tutkimuksesta, johon haastateltiin viittäsataa täysi-ikäistä. Tulokset ovat pienen otannan vuoksi vain suuntaa antavia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme