Mainos
Mainos

Tel-järjestelmä suojattu luultua heikommin

Suomen työeläkejärjestelmä on suojattu maamme EU-liittymissopimuksessa heikommin kuin alun perin on luultu.

Helsingin Sanomien mukaan Suomen työeläkejärjestelmän luultua heikompi suoja paljastui hallitukselle ilmeisesti vasta tällä viikolla, kun hallituksen EU-sihteeristö tarkisti, mitä työeläkejärjestelmästä on kirjattu liittymissopimukseen. Järjestelmää koskeva poikkeus on sopimuksessa niin kutsuttuna mukautuksena eli asiaa koskevat muutokset voidaan tehdä unionissa yksinkertaisella enemmistöllä.

Näin ollen EU:n ministerineuvosto voisi halutessaan avata Suomen Tel-järjestelmän kilpailulle ilman, että Suomi voisi estää asiaa käyttämällä veto-oikeuttaan.

Aiemmin on luultu, että Suomella olisi työeläkeasiassa veto-oikeus. Helsingin Sanomien mukaan asia oli hallitukselle ja suurelle valiokunnalle jonkinlainen yllätys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot