Mainos
Mainos

Telan Swanljung: Infrastruktuurisijoituksia ei tarjolla

Yksityisrahalla sijoitettavaksi investointeja ei ole Swanljungin mukaan ollut tarjolla sitten Lahden moottoritien.

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtajan Esa Swanljungin mukaan työeläkerahojen käyttöä infrastruktuurin investointeihin Suomessa jarruttaa se, että näitä sijoituksia ei ole tarjolla.

Yksityisrahalla rahoitettavaksi investointeja ei Swanljungin mukaan ole ollut tarjolla sitten Lahden moottoritien. Swanljung pyytääkin kertomaan, mitä ja missä niitä olisi.

- Jos investointeja tulee markkinoille ja ne rakennetaan sijoittajille kiinnostaviksi, estettä ei ole, että ne olisivat kiinnostavia myös suomalaiselle työeläkejärjestelmälle, Swanljung toteaa Uutispäivä Demarissa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) on ehdottanut työeläkerahojen käyttämistä myös infrastruktuurin rakentamiseen.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs on huolissaan Suomen alentuneesta osuudesta työeläkevarojen investointikohteena. Hän esittää lehdessä "aika nopealla aikataululla" tutkimusta asiasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme