Mainos
Mainos

Telanne sai sapiskaa toimitusosastoilta

Alma Median neljän sanomalehden toimitusosastot paheksuvat yhtiön toimitusjohtajan Kai Telanteen toimia päätoimittaja Johanna Korhosen erottamisen yhteydessä. Toimitusosastojen tänään antamassa julkilausumassa arvostellaan, että Telanne on toiminut julkisuudessa harkitsemattomasti ja aiheuttanut toimillaan vahinkoa koko konsernille ja kaikille sen lehdille.

Osastot pitävät Lapin Kansan toimitusosaston esittämiä näkemyksiä perusteltuina. Se vaati eilen Telanteen eroa. Alman toimitusosastot eivät kuitenkaan vaadi suoraan Telanteen erottamista.

Aamulehden toimitusosaston puheenjohtajan Yrjö Kareksen mukaan toimituksissa halutaan pitää työrauha. Mihinkään häiriköintiin osastot eivät ryhdy. Osastot vaativat kuitenkin Alma Median hallitukselta nopeita toimia tilanteen rauhoittamiseksi. Ne vaativat, että hallitus kertoo julkisuuteen yhtiön arvot ja sen, vastaavatko Telanteen Korhosen erottamisasiassa antamat lausunnot näitä arvoja.

- Telanteen julkisuudessa esittämät syyt Korhosen erottamiseen ovat kestämättömät. Viittaus päätoimittajan puolison yhteiskunnallisen aktiivisuuden kieltämiseen loukkaa kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia, korostetaan julkilausumassa.

Julkilausuman taustalla ovat tamperelaisen Aamulehden, porilaisen Satakunnan Kansan, kajaanilaisen Kainuun Sanomien ja kemiläisen Pohjolan Sanomien toimitusosastot. Lapin Kansan osasto ei ole mukana. Liioin mukana ei ole Helsingissä ilmestyvää Iltalehteä. Kareksen mukaan Iltalehden toimitusosaston puheenjohtaja on tiettävästi ulkomailla, joten osastot eivät halunneet ottaa kantaa asiaan Iltalehden osaston puolesta.

Myös Suomen journalistiliitto otti kantaa Korhosen erottamisjupakkaan. Julkilausumassaan liiton liittovaltuusto ilmoitti paheksuvansa tapaa, jolla Alma Median johto on toiminut Korhosen päätoimittajuutta koskevassa asiassa. Johdon harkitsematon toiminta on journalistiliiton mielestä vahingoittanut sekä yhtiötä että henkilöstön työskentelyedellytyksiä.

(MTV3-STT)

Lue myös muita aiheeseen liittyviä uutisjuttuja:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme