Mainos
Mainos

Telekuuntelu helpottanee turkistarhaiskujen selvittämistä

Telekuuntelumahdollisuuden toivotaan helpottavan turkistarhaiskujen selvittämistä. Oikeusministerin mielestä rangaistusasteikko on riittävä, mutta teon toistumisen ja suunnitelmallisuuden pitää näkyä rangaistusta koventavana seikkana.

Poliisi saa ensi vuonna telekuuntelumahdollisuuden turkistarhaiskujen selvittämiseksi. Myös yhteistyötä eri poliisiviranomaisten kanssa aiotaan tehostaa.

Tähän asti Suomessa tehdyistä noin kuudestakymmenestä iskusta vain puolentusinaa on kyetty selvittämään.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä tärkeintä on saada rikokset tehokkaasti tutkittua ja vietyä oikeuden eteen. Koskisen mukaan teon toistumisen ja suunnitelmallisuuden pitää näkyä rangaistusta kovantavana seikkana.

Törkeästä vahingonteosta voidaan tuomita neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Ensikertalaiset selviävät kuitenkin usein ehdollisella.

Koskisen mukaan rangaistusasteikko on sinänsä riittävä, mutta yksittäisissä teoissa voidaan hänen mielestään käydä keskustelua siitä, ovatko tuomioistuimet päätyneet oikeaan kohtaan asteikkoa rangaistusta mitatessaan.

Poliisille selvittämättömät rikokset ovat kiusallisia. Sisäministeri vaatiikin nyt toiminnan tehostamista. Uusia virkoja poliisille ei ole kuitenkaan tulossa. Tutkinta keskitetään jatkossa Länsi-Suomen läänin poliisijohtoon, jota Suojelupoliisi avustaa.

Ensi vuoden vaihteen jälkeen poliisille tulee myös käyttöön telekuuntelumahdollsuus törkeän vahingonteon epäilyissä.

Eläinaktivistit ovat Suojelupoliisin mukaan tehneet tänä vuonna jo 17 rikosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot