Mainos
Mainos

TeliaSoneran toimihenkilöt lakkoon maanantaina

TeliaSoneran toimihenkilöt aloittavat maanantaina nelipäiväisen lakon vastalauseena yhtiön aikeille vähentää jopa 300 työpaikkaa Suomesta.

Lakko pysäyttää suuren osan yhtiön asiakaspalvelusta. Asiakkaille ei avata sen aikana uusia liittymiä, vikapuheluihin ei vastata ja vikoja ei korjata. Ainoastaan hätätyö hoidetaan eli numero 112 toimii.

Lakkoon menevät kaikki toimihenkilöt Telia Soneran kaikista yksiköistä 16 eri paikkakunnalla, yhteensä noin 3 000 henkilöä. Lisäksi lakkoon osallistuu yli 250 toimihenkilöä yhtiön neljästä alihankinta- ja vuokratyöyrityksestä.

Ammattiliitto Pron mukaan toimihenkilöt ryhtyvät jo nyt ylityökieltoon. Työtaistelutoimien ulkopuolelle rajataan kuitenkin vaalien tuloslaskennan yhteydet.

Pron mukaan TeliaSoneran henkilöstön vähentämistavoitteet ovat ylimitoitettuja ja niihin liittyy pakkosiirtoja eri paikkakunnalle. Ammattiliitto on tyytymätön myös siihen, miten henkilöstö on saanut asiasta tietoa.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme