Mainos
Mainos

Temgesiciä tuonut lääkäri saa syytteen

Temgesic-huumevieroitustabletteja maahan tuonut lääkäri Pentti Karvonen on saamassa syytteen huumausainerikoksesta. Vantaan käräjäoikeuden johtava kihlakunnansyyttäjä Tom Söderlund vahvistaa jättäneensä haastehakemuksen, mutta ei vielä kerro tarkemmin syytteen sisällöstä.

Tulli takavarikoi Karvoselta heinäkuussa noin 16 000 kappaletta Temgesic-tabletteja, joita käytetään huumeriippuvaisten vieroitushoidossa. Katukaupassa Bangkokista tuodun tablettierän arvo olisi 200 000-300 000 markkaa. Temgesic on keskushermostoon vaikuttava vahva särkylääke, jota voidaan käyttää narkomaanien hoidossa valvotuissa olosuhteissa. Suomessa se luetaan huumausaineisiin.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on kieltänyt Karvosta määräämästä Temgesiciä. Karvonen itse vakuuttaa ajattelevansa potilaidensa eli huumeista eroon pyrkivien narkomaanien parasta.
- Temgesic soveltuu huumeriippuvuuden itsehoitoon. Se on yksityislääkärille hyvä työkalu tähän tarkoitukseen, sanoo Karvonen.

Jutun käsittelypäivä käräjäoikeudessa ei ole vielä selvillä. Se päätetään sitten, kun oikeus on nimennyt jutussa puheenjohtajana toimivan tuomarin. Syyttäjä Söderlund kertoo jättäneensä haastehakemuksen maanantaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme