Mainos
Mainos

Tennilä: Tv-maksu takaa riippumattomuuden

Tennilän mukaan budjettirahoitus tekisi Ylestä valtion viraston.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä haluaa säilyttää tv-maksun Yleisradion toiminnan rahoituksen perustana.

Yleisradion hallintoneuvostossa istuvan Tennilän mukaan budjettirahoitus veisi Yleltä riippumattomuuden ja tekisi Ylestä kulloisenkin hallituksen tiukasti valvoman valtion viraston.

Tennilä totesi Pelkosenniemellä ja Sodankylässä, että vain itsellisenä yhtiönä toimiva ja katselijoiltaan rahansa saava Yleisradio voi toimia hallituksen vaihdoksista riippumattomana ja kriittisenä julkisten palvelujen tuottajana.

Budjettirahoitusta on kannattanut muun muassa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.

- Jokavuotisista budjettipäätöksistä riippuvaisesta valtion virastoksi muuttuneesta Ylestä tulisi pakostakin kulloisenkin hallituksen kuuliainen juoksupoika. Sitäkö keskusta haluaakin, Tennilä kyseli.

Tennilä myönsi, että tv-maksu on köyhimmille ihmisille kallis, mutta huomautti, että sanomalehden tilaamiseen ja tv:n katseluun saa tarvittaessa toimeentulotukea.

- Oleellisin asia on kuitenkin nostaa pienimpiä sosiaalietuuksia niin, ettei informaation hankkiminen tietoyhteiskunnassa kaadu kenenkään osalta rahaan, Tennilä sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme