Mainos
Mainos

TEO rajoitti ylilääkärin oikeuksia Joroisten kuolemien takia

Joroisten terveyskeskuksen ylilääkäri aikoo valittaa TEO:n ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, eikä hän aio muuttaa hoitofilosofiaansa.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (TEO) on päättänyt rajoittaa Joroisten terveyskeskuksen ylilääkärin lääkärinoikeuksia. Lääkäri saa jatkossa toimia vain julkisessa terveydenhuollossa toisen lääkärin valvonnassa.

TEO totesi, ettei lääkäri useissa tapauksissa ollut malttanut paneutua riittävästi potilaan tilaan ja että hänen ammattitaidossaan oli puutteita. Lääkärin toimintaa alettiin tutkia, kun iäkkäitä potilaita kuoli viime vuonna huomattavasti tavallista enemmän terveyskeskuksen vuodeosastolla. Itä-Suomen lääninhallitukselle tehtiin terveyskeskuksen toiminnasta useita kanteluita. Kantelijat halusivat selvitystä muun muassa siitä, toimiko ylilääkäri virkavelvollisuuksiensa mukaisesti, kun hän ei lähettänyt kantelijoiden iäkkäitä omaisia erikoissairaanhoitoon.

Joroisten terveyskeskuksen ylilääkäri aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hän ei aio muuttaa hoitofilosofiaansa. Hänen mukaansa siihen ei ole perusteita, sillä vanhukset ovat hänen kanssaan samoilla linjoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot