Mainos
Mainos

Teollisuuden ammatit eivät kiinnosta nuoria

Tuoreen tutkimuksen mukaan nuorilla on teollisuuden ammateista vanhentuneita mielikuvia. Esimerkiksi tytöt pitävät teollisia työpaikkoja miehisinä ja likaisina.

Teollisuuden ammatit kiinnostavat nuoria edelleen vähän, kertoo tuore kysely.

Työnantajia lähellä olevan Taloudellisen Tiedotustoimiston nuorisotutkimus kertoo, että palvelualat ja julkishallinto ovat selvästi teollisuuden työpaikkoja kiinnostavampia.

Taloudellisen Tiedotustoimiston koulupalvelun päällikön Markku Tenkamaan mukaan teollisuuden työpaikkojen heikkoon kiinnostavuuteen ovat vaikuttaneet alan irtisanomiset ja vanhentuneet mielikuvat.

- Tytöt pitävät teollisia työpaikkoja hyvin miehisinä, likaisina ja raskaina. Jos kysytään nuorelta avoimella kysymyksellä, mitä sana teollisuus tuo mieleen, niin valitettavan usein vieläkin tulee sanoja kuten savupiippu, saasteet ja liukuhihnat. Voisi sanoa, että nämä ovat menneiden vuosikymmenten mielikuvia, Tenkamaa kuvailee.

Vuosittaiseen kyselytutkimukseen vastasi internetissä noin 1200 nuorta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot