Mainos
Mainos

Teollisuuden ympäristölupahakemukset ruuhkauttavat virastot

Teollisuuden ympäristölupahakemukset uhkaavat ruuhkauttaa virastot.

EU säädökset vaativat teollisuutta ottamaan käyttöön ympäristön kannalta vähiten saastuttavan tekniikan. Suomessa tämä tarkoittaa sitä, että kaikki yli 600 suurta teollisuuslaitosta joutuvat kahden vuoden aikana hakemaan uuden ympäristöluvan.

Sekä teollisuus että lupaviranomaiset ovat huolissaan tilanteesta. EU-direktiivi vaatii kaikkia teollisuuden aloja ottamaan käyttöön mahdollisimman ympäristöystävällisen tekniikan vuoteen 2007 mennessä. Suomessa kaikki suuret teollisuuslaitokset joutuvat viimeistään vuoden 2004 aikana hakemaan uudet ympäristöluvat, joissa tuotannon ympäristöystävällisyys tarkastetaan.

Esimerkiksi Länsi-Suomen ympäristölupavirastossa käsitellään noin 80 teollisuuslaitoksen luvat ja niistä vasta alle 20 on vireillä. Jo nyt lupahakemusten keskimääräinen käsittelyaika on 14 kuukautta.

Lupaprosessi on aiempaa työläämpi ja ensimmäiset kokemukset osoittavat, että hakemuksia joudutaan moneen kertaan täydentämään.

Teollisuuden kannalta lupien viivästyminen saattaa merkitä esimerkiksi uusien hankkeiden lykkääntymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme