Mainos
Mainos

Teollisuus ja työnantajat torjuvat indeksiehdon

Työnantajat torjuvat SAK:n vaatimuksen tupon yhteyteen tulevasta indeksiehdosta.

SAK:n Ihalaisen mielestä tiukka indeksiehto on välttämätön, jotta mahdollisesti kiihtyvä inflaatio ei vaarantaisi palkansaajien ostovoimaa. Hän pitää budjettiin kirjattua 1,8 prosentin inflaatioarviota liian toiveikkaana.

Teollisuus ja työnantajat torjuvat kuitenkin indeksiehdon.

Teollisuus ja työnantajien osastopäällikkö Risto Alanko sanoo, että Inflaatioarviovaikuttaa optimistiselta, mutta mikäli kustannuskehitys ei pysy tässä raamissa, indeksiehto ei sitä parantaisi.

Alangon mielestä keskitetyn ratkaisun tueksi ja palkkojen tueksi ei tarvita, eikä pidä olla indeksiehtoa.

-Mielestäni indeksiehto on jäänyt tästä päivästä jälkeen ja itseasiassa meidän ei pidä omaa tilannettamme huonontaa indeksiehdolla, mikäli jostakin syystä kustannuskehitys on toisenlainen kuin toivotaan, Alanko sanoo

-Meillä on ollut indeksiehto aiemmin, mutta toisaalta nyt ollaan mahdollisesti käynnistämässä keskustelua ensimmäisestä EMU-ajan tulopoliittisesta ratkaisusta. EMU-aikaan ei indeksiehto mielestäni sovi, Alanko jatkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot