Mainos
Mainos

Teollisuushallin palo hallinnassa Kotkassa

Ripeästi toiminut palokunta sai hallintaan Kotkassa teollisuushallissa syttyneen tulipalon. Palossa ei ole sattunut henkilövahinkoja ja näillä näkymin aineelliset vahingot jäävät noin 100000 markkaan.

Palokunta sai hälytyksen Keltakankaalla olevan RP-yhtiöiden 300 neliömetrin laajuiseen teollisuushalliin kello 20.48. Kotkan pelastuskeskuksen päivystävä palomestari Veli-Matti Heininen kertoo, että taktiikaksi valittiin heti vesitykillä ampuminen.
-Tiesimme, että hallissa on kaasupulloja. Ammuimme vesitykillä hallin toisesta päästä toiseen päähän, joka oli liekeissä. Vesitykin antaman suojan avulla pystyimme hakemaan räjähdysvaarassa olleet kaasupullot ja polttoainekanisterit pois.

Palokunta sai ajettua hallista ulos kolme kuorma-autoa, joihin tuli vain nokivahinkoja. Ne olivat hallin arvokkainta omaisuutta, arvoltaan pari miljoonaa markkaa.

Palon syy ei vielä varma

Alussa paikalla oli 14 paloyksikköä ja 35 miestä. Kotkan pelastuskeskuksen yksikköjen lisäksi sammutustyössä oli kolmen VPK:n väkeä ja kalustoa.

Palomestari Heininen sanoo, että hän ei vielä tiedä palon syytä. Hän kuitenkin epäilee, että tuli on lähtenyt liikkeelle hallin lämmitysjärjestelmästä. Palon alkaessa hallissa ei ollut ihmisiä. RP-yhtiöt toimii konepaja- ja kuljetuslogistiikka-alalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme