Mainos
Mainos

Terapeutti: Parisuhteet lopetetaan liian aikaisin

Parisuhteet kaatuvat usein alkuhuuman muututtua arjeksi. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Väestöliiton pari- ja perheterapeutti Vuokko Malisen mukaan ihmiset eivät tiedä parisuhteen eri vaiheita ja siksi eroavat helposti siinä vaiheessa, kun parisuhteen vasta pitäisi alkaa.

- Odotukset ovat nykyään niin korkealla, että niitä on vaikea täyttää. Oikea parisuhde alkaa vasta alkuhuuman laannuttua ja rakentuu pikku hiljaa ystävyyden pohjalle, Malinen muistuttaa.

Lapsena opittu parisuhdemalli ei ole ikuinen. Ihmissuhdetaitoja voi opetella ja opitusta mallista voi päästä eroon.

- Vain yksi kolmasosa ihmisistä saa ihmissuhdetaidot syntymälahjana, muiden pitää ne opetella, Malinen kertoo.

Hän muistuttaa, että onnellisissakin parisuhteissa on riitoja. Turhia eroja tapahtuu hänen mukaansa suhteen kehitysvaiheissa, kuten lapsen syntymän aikoihin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot