Mainos
Mainos

Terho: Perussuomalaisten kehitettävä käyttäytymistään mediassa

Tottumista kompromisseihin, mielenmalttia ja jämäkän pitkäjänteistä tekemistä. Tässä ovat perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon eväät ensimmäistä hallitussyksyään aloittelevalle ryhmälle.

– Sanalla sanoen meidän on osoitettava kykenevämme toimimaan valtionhoitajapuolueena, Terho sanoi ryhmän kesäkokouksessa tiistaina Kotkassa.

Hänen mukaansa yksi kehitettävä asia on mediasuhteet ja käyttäytyminen mediassa, sillä viestinnän asiallisuus, yksiselitteisyys ja selkeys korostuvat hallituspuolueena toimittaessa.

– Käydään vuoropuhelua siitä, miten hallituspuolueessa on kaikkein paras käyttäytyä, nimenomaan ajatellen, että vältetään tällaiset kohut, mitä meillä on nyt kesällä ollut, Terho kuvasi ryhmän keskustelujen sisältöä tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa puolueessa käydään läpi hyviä ja huonoja kokemuksia mediasta sekä sitä, mitä niistä voidaan oppia. Aloite asiaan on tullut puolueen sisältä ohjelmasuunnittelun yhteydessä, ja tavoite on pystyä keskittymään politiikan sisältöihin.

– Haluamme keskittyä oleelliseen. 

"Kenttä jonkun verran kuohuu" 

Kotkaan kokoontuneiden perussuomalaisten kansanedustajien tunnelmat olivat vaiherikkaan kesän jäljiltä samaan aikaan innostuneet ja vakavat. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa odottaa syksystä erittäin haastavaa - suuntaa ovat jo antaneet kesäkuukausien tapahtumat.

– Harvoin on näin paljon näin vakavia ja suuria asioita, Elomaa sanoi.

Hänen mukaansa palautetta on tullut äänestäjiltäkin runsaasti. Sähköposti on soinut kesän aikana etenkin Kreikan tukemista, eläkeläisten asumistuen leikkausta ja pakolaisia koskevista palautteista.

– Kenttä tietysti jonkun verran kuohuu, koska on näin isoja asioita.

Kansanedustaja Anne Louhelainen sanoo pitävänsä positiivisena, että Suomella on nyt hallitus, jolla on tekemisen meininki ja joka hakee ratkaisuja vaikeisiin asioihin.

– Sillä tavalla raskas syksy on tulossa, että meillä ei ole mitään kivoja eikä helppoja asioita.

Perussuomalaisten ryhmän kesäkokous jatkuu keskiviikkona. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme