Mainos
Mainos

Terrori-iskussa säästytty suomalaisuhreilta?

Yhdysvaltain tiistainen terrori-isku ei Suomen ulkoministeriön tähänastisten selvitysten mukaan vaatinut uhreina suomalaisia. Ministeriö yrittää kuitenkin vielä tavoittaa puolitoistasataa Yhdysvalloissa asuvaa työ- tai turistimatkalla olevaa Suomen kansalaista.

Noin kolmasosan etsityistä oletetaan jääneen lentoliikenteen pysähtyessä jollekin Yhdysvaltojen lentoasemalle odottamaan jatkokuljetusta. Kolmasosa niistä, joihin ei ole saatu kontaktia, koostuu maassa lyhyellä vierailulla olevista matkailijoista ja erilaisiin kokouksiin osallistuvista kansalaisista. Suurin osa heistä on parhaillaan New Yorkissa.

Kolmas ryhmä etsityistä asuu vakinaisesti Yhdysvalloissa. Näitä ovat amerikkalaisissa perheissä työskentelevät au-pairit ja stipendiaatit.

-Heidän nimiään ei ole tavattu sairaaloiden työlistoilta, lentolistoilta tai uhrien nimien joukosta. Ongelma heidän tavoittamisessaan on huonot yhteystiedot, kertoi ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Yrjö Länsipuro.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme