Mainos
Mainos

Terrorismin uhka Suomessa vähäinen

Suojelupoliisi arvioi, ettei terrorismin uhka ole Suomessa merkittävästi kasvanut. Supon vuoden 2007 vuosikertomuksesta ilmenee, että Suomi on yhä turvallinen ja vakaa maa.

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi korostaa, että Suomella on oltava jatkuvasti tarkka selvyys siitä, minkälaisena mahdollisesti logistisena alueena Suomea käytetään

- Suojelupoliisilla on havaintoja siitä, että myös Suomessa on ollut viitteitä toiminnasta, jolla olisi yhteyttä terroristiseen toimintaan maailmalla, Salmi kertoo

- Vastikään Ruotsissa ja Norjassa havaittiin toimintaa, jossa terroristiseen toimintaan pyrittiin keräämään varoja ja niitä edelleen toimittamaan.

Supon mukaan yleistä uhkaa ääri-islamilaisen terrorismin osalta saattaa nostaa tulevaisuudessa maamme osallistuminen kansainvälisiin rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioihin.

Euroopassa paljastettiin viime vuonna useita terrori-iskusuunnitelmia, jotka toteutuessaan olisivat tappaneet runsaasti ihmisiä.

Suomi kiinnostava teknologiansa vuoksi

Suojelupoliisin toiminnan kovinta ydintä on vastavakoilu eli ulkomaisen tiedustelun torjuminen. Suojelupoliisin päällikkö Salmen mukaan Suomi on korkean teknologian maana hyvin kiinnostava.

- On selvää, että suomalaista yritystoimintaa ja suomalaisia yhteisöjä saattaa kohdata tiedustelullinen uhka. Pyritään laittomin keinoin esimerkiksi hankkimaan informaatiota esimerkiksi taloudellisesti hyödynnettäväksi jossain muualla, Salmi kertoo.

Valtion sisäisen turvallisuuden osalta Supo näkee, että ääriliikesektori elää syvää rauhan aikaa. Salmen mukaan kansalaisaktivismin kohteet säilynevät samoina. Ydinvoiman vastustaminen, eläinoikeusaktivimi ja talonvaltaukset ovat Salmen mukaan ilmiönä seurattavia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme