Mainos
Mainos

"Terrorismintorjunta ei enää keskity reppumiehiin"

Uusi turvallisuusstrategia ei tarkoita Suomen olevan turvattomampi kuin ennen. Turvallisuus- ja puolustusasian komitean pääsihteeri Aapo Cederberg kertoo strategian olevan luontainen jatko aiemmille päätöksille.

Hän painottaa, että Suomessa on samoja uhkia kuin muuallakin maailmassa. Turvallisuusstrategia yltää aina talousuhkista sotilaallisiin uhkiin.

– Kyllä kriisivalmiuden kanssa työskentely vetää nöyräksi, aina voi tulla yllätyksiä. Meidän ei kannata enää tutkia reppumiehiä, vaan ehkä tutkinta pitäisi jo kohdistaa tietoverkkoihin. Katsomme uhkia kokonaisvaltaisesti, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Cederberg sanoo.

Pääsihteeri ei halua korostaa yksittäisiä asioita strategiasta. Tietotekniikan osuutta hän kertoo pitävänsä sekä uhkana että mahdollisuutena - tietotulva on valtava, mutta sieltä pitäisi saada poimittua oleelliset asiat.

Katso pääsihteeri Aapo Cederbergin haastattelu: (Huomenta Suomi 17.12.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme