Mainos
Mainos

Tervan käyttö saa ilmeisesti jatkua

Tervan käytölle toivotaan jatkoaikaa EU:lta. Tervausta pidetään välttämättömänä kulttuurihistoriallisten rakennusten suojauskäsittelyssä.

Tervan käyttö puuveneiden ja puurakennusten suojaamisessa saa ilmeisesti jatkua.

Euroopan unioni kaavaili alunperin kieltävänsä tervan käytön vuoden 2006 syyskuusta lähtien. Suomi on kuitenkin esittänyt, että käyttöaikaa pidennettäisiin aluksi vuoteen 2010 saakka. Tämä antaisi lisäaikaa muuttaa direktiiviä lopullisesti niin, että tervan käyttö olisi tämän jälkeenkin sallitua kulttuurihistoriallisten puurakennusten suojaamisessa.

EU on puuttunut mäntytervan käyttöön siksi, että siitä on löydetty ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita. Suomalaisviranomaiset kuitenkin arvelevat, että tervan käytölle myönnetään jatkoaikaa unionin viranomaisten kokouksessa joulukuussa.

Asia on suomalaisille tärkeä, sillä tervaa pidetään välttämättömänä vanhojen kirkkojen ja muiden rakennusten paanukattojen suojauskäsittelyssä.

Suomalaiset toivovat, että kulttuurihistoriallisten rakennusten lisäksi veneiden tervaus katsottaisiin luvalliseksi poikkeustapaukseksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot