Mainos
Mainos

Terve nuori pärjää

Nuoren terveydentila ja terveyskäyttäytyminen vaikuttavat merkittävästi aikuisena saavutettuun koulutukseen. Suomen Akatemian tutkimuksen mukaan epäterveelliset elämäntavat altistavat nuoren syrjäytymiselle peruskoulun jälkeen.

Mitä terveellisemmät elämäntavat nuorella on, sitä korkeamman koulutuksen hän aikuisena saavuttaa. Filosofian tohtori Leena Koivusillan tutkimuksen mukaan koulutukseen vaikuttavat tupakointi, liikunta, ravinto, hampaiden pesu, kahvinjuonti ja nukkumaanmenoaika. Koulutustasoon vaikuttaa terveyden lisäksi koulumenestys ja perheolot. Terveys vaikuttaa koulutukseen juuri koulumenestyksen kautta. Koulussa hyvin pärjäävät oppilaat myös kokevat terveytensä hyväksi.

Tutkimus kuuluu Suomen Akatemian Väestöryhmien väliset terveyserot ja muut hyvinvointierot -tutkimusohjelmaan. Tutkimus tehtiin postikyselyllä 12-, 14- ja 16-vuotiaille nuorille. Nuorten saavuttama koulutus selvitettiin seurantatutkimuksella. Tutkimuksessa ei otettu huomioon pitkäaikaissairauksia. Aikaisempien tutkimustulosten mukaan toimintakykyä haittaamaton pitkäaikaissairaus ei heikennä nuoren koulutusmenestystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot