Mainos
Mainos

Terveellisen ruoan veroa alennettava

Asiantuntijat alentaisivat terveellisen ruuan verotusta. Suomen Akatemia ja Lääkäriseura Duodecim katsovat antamassaan lausumassa, että valtion tehtävänä olisi alentaa mm. kasvisten ja vähäsuolaisten täysviljavalmisteiden arvonlisäveroa.

Terveellisen ruuan arvonlisäveroa olisi alennettava ja makeis- ja limsa-automaatit olisi saatava pois kouluista, katsoo Espoossa alkuviikon koolla ollut Suomen Akatemian ja Lääkäriseura Duodecimin konsensuskokous.

Terveydenhuollon keinot eivät riitä pysäyttämään väestön keskuudessa jo epidemiaksi levinnyttä lihavuutta, vaan tehtävään on valjastettava koko julkishallinto, elinkeinoelämä ja järjestöt.

Valtion tehtävänä olisi alentaa ravitsemusneuvottelukunnan suosittelemien elintarvikkeiden, kuten kasvisten, hedelmien, marjojen ja vähäsuolaisten täysviljavalmisteiden arvonlisäveroa. Myös henkilöstöravintoloissa tarjottavan terveellisen ruoan pitäisi saada alennusta arvonlisäveroon.

Konsensuslausumassa esitetään myös, että ravitsemusterapeuttien palvelut lisätään sairausvakuutuskorvausten piiriin ja nykyisin tiukasti rajattu lihavuuden lääkehoidon sairausvakuutuskorvaus arvioitaisiin uudelleen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme