Mainos
Mainos

Terveet pääsevät naimisiin?

Pitkä avioliitto ennustaa keskeisesti miehen elinikää, kertoo suomalaisbrittiläinen tutkimus. Avioerot puolestaan vähentävät elinvuosia, Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan.

Tutkimusryhmässä mukana ollut erikoistutkija Jenni Blomgren Kansaneläkelaitokselta sanoo, että tulokseen ovat vaikuttaneet useat tekijät.

– Ensinnäkin avioliitossa saa paremmin sosiaalista tukea puolisolta. Tämä voi johtaa myös terveellisempien elämäntapojen noudattamiseen. Lisäksi yhdessäasumisessa on taloudelliset etunsa.

– Voidaan yhtälailla ajatella, että terveemmät ihmiset pääsevät helpommin avioliittoon.

Blomgren kertoo, että miesten kesken yleensäkin terveydelliset erot ovat suurempia kuin naisten välillä; aviosäädyn lisäksi perhetausta ja sosioekonominen asema vaikuttavat huomattavasti miehen terveyteen.

– Usein naimattomiksi jäävät naiset ovat yhteiskunnallisesti korkeassa asemassa. Sen sijaan naimattomiksi miehiksi jäävät usein yhteiskunnallisesti huonommassa asemassa olevat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot