Mainos
Mainos

Terveiden elämäntapojen kysyntä kasvussa

Kansalais- ja työväenopistot järjestävät yhä enemmän liikuntaan ja terveyteen liittyvää koulutusta.

Kansalais- ja työväenopistojen liiton toiminnanjohtaja Heljä Nurmelan mukaan kansalaisten elämäntapoja kohentavat kurssit ovat nousseet neljänneksi suurimmaksi aihealueeksi opistoissa. Edelleenkin suosituimpia ovat käsityö-, musiikki- sekä kielikurssit. Sen sijaan yhteiskunnallisten opintojen suosio on pudonnut 1960- ja 70-lukujen huippuvuosista.

Nurmelan mukaan terveyttä edistävät opinnot ovat yksi opetusministeriön kanssa sovituista painopistealueista. Terveyttä edistäviä kursseja järjestetään reilussa puolessa maan opistoista.

Liitto on kehottanut kansalaisopistoja kertomaan kuntien terveystoimelle terveyskursseistaan, jotta tarjonta tavoittaisi myös ihmiset, jotka eivät muuten opistoissa opiskele. Nurmelan mukaan tavoitteena on saada kursseille myös miehiä, yli 55-vuotiaita, syrjäytymisvaarassa eläviä ihmisiä sekä maahanmuuttajia.

Terveyttä edistävillä kursseilla pyritään eroon tupakasta ja liikakiloista, harjoitellaan liikunnan alkeita sekä tehdään ruokaa.

Tällä hetkellä Suomessa toimii noin 240 kansalais- ja työväenopistoa. Kurssilaisista naisia on noin 70 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme