Mainos
Mainos

"Tervetuloa takaisin perheen pariin, Kimi"

Mestarin paluu hommiin on hieno asia. Näin kommentoi Kimi Räikkösen paluuta formula-auton rattiin MTV Median Tulosruudusta ja moottoriurheilusta vastaava tuottaja Sasha Ikonen.

– Toivotetaan Kimi tervetulleeksi takaisin perheen pariin. Ylipäätään hienoa homma, että hän palaa sen pariin, minkä parhaiten osaa, Ikonen iloitsee.

Lotus Renault GP ilmoitti tänään, että talli on tehnyt sopimuksen Kimi Räikkösen kanssa. Sopimus on kaksivuotinen.

Urheilutuottaja Ikonen uskoo, että Räikkönen nostaa formula ykkösen entistä vahvemmin kahvipöytäkeskusteluihin.

– Laji saa tästä varmasti uutta potkua.

Menestystäkin voi olla luvassa.

- Täytyy katsoa, mutta kyllä Räikkönen varmasti pistesijoista ajaa, Ikonen ennustaa.

Formula 1 kiinnostaa ilman suomalaisiakin

Räikkösen paluu tietää formula ykköselle lisää katsojia ja todennäköisesti myös maksu-tv-tilauksia, arvioi internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen MTV Mediasta.

– Kimin mukaantulo sirkukseen varmasti nostaa katsojien mielenkiintoa, Härkönen ennustaa.

Formula ykköstä on lähetetty maksullisella MTV3 Maxilla kanavan alusta lähtien eli käytännössä kaudesta 2007 alkaen, ja Härkönen nimeää lajin ehkä kaikkein tärkeimmäksi yksittäiseksi sisällöksi, mitä Maxilla on.

Härkösen mukaan Kimin tuoma sinivalkoinen väri ei kuitenkaan tuplaa tai triplaa katsojamääriä. Syynä on formuloiden valmiiksi vankka suosio Suomessa.

– Kyseessä on vakiintunut urheilumuoto, joka hyötyy suomalaisista mutta periaatteessa pärjää ilman suomalaisiakin. Suomalaiset ovat lajista yllättävän kiinnostuneita, vaikka siellä ei olisikaan huippuedustusta Suomesta, Härkönen sanoo.

– Viime vuosina lajin katsominen vähän vähentyi, kun meillä oli ensin kaksi kuljettajaa huipputalleissa ja sen jälkeen vain yksi ajamassa ja hänkin häntäpään tallissa. Alkulaskun jälkeen katsojamäärät ovat kuitenkin olleet hyvin tasaisia, hän täydentää.

Katso Anette Latva-Piikkilän juttu (Seitsemän uutiset 29.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme