Mainos
Mainos

Terveydelle vaarallisia nestesaippuoita pois myynnistä

Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuat vedetään myynnistä, sillä niistä on tutkimuksissa löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

Terveydelle haitallisia nestesaippuoita vedetään myynnistä. Kuluttajaviraston teettämien tutkimusten perusteella kotimaisista Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuoista on löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

- Tämä Perhe-nestesaippua, missä on todettu äkäistä bakteeria, voi aiheuttaa heikkokuntoiselle ihmiselle terveyshaittoja. Vastustuskyvyltää heikkokuntonen vanhus, vakavasti perussairas tai esimerkiksi antibioottikuurilla oleva henkilö voi saada virtsatie- tai haavainfektion saippuan käyttämisestä, sanoo tuoteturvallisuuspäällikkö Tomi Lounema kuluttajavirastosta.

Tutkimuksen mukaan vastustuskyvyltään heikkokuntoisetkuten vanhukset ja vakavasti sairaat henkilöt voivat saada bakteerista infektioita. Saippuat valmistanut tamperelainen GS-yhtymä vetääkin kaikki saippuat pois myynnistä. Saippuoita ostaneita ihmisiä kehotetaan palauttamaan tuotteet myyjäliikkeeseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.03.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot