Mainos
Mainos

Terveyden edistämiseen lisää varoja

Tuore Terveysbarometri arvioi, että terveyden edistämiseen budjetoidaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän varoja ja työaikaa.

Kuntien ja järjestöjen usko terveyden edistämiseen on vahva, mutta tulevaisuus vaikuttaa ristiriitaisemmalta kuin koskaan aikaisemmin. Kunnat ja järjestöt arvioivat tuoreessa Terveysbarometrissa, että terveyden edistämiseen budjetoidaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän varoja ja työaikaa.

Toisaalta monissa kunnissa sairaanhoito vie terveyden edistämisen resursseja ja ammattilaisten näkökulmasta monet yhteiskunnalliset päätökset vaikeuttavat hyvinvoinnin edistämistä. Tänään julkaistun Terveysbarometrin mukaan kansalaisen oma vastuu omasta terveydestään kasvaa ja yhteiskunnan vastuu vähenee.

Terveyden edistämisen keskus julkisti barometrin jo 12. kerran. Tutkimusta varten haastateltiin 185 terveysvaikuttajaa järjestöistä ja kunnista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme