Mainos
Mainos

Terveyden- ja vanhustenhuollon menojen nousu jatkunut

Tuoreen tutkimuksen mukaan menojen alueelliset erot ovat kuitenkin kaventuneet.

Terveyden- ja vanhustenhuollon menot ovat kasvaneet voimakkaasti 2000-luvulla. Stakesin tuoreen tutkimuksen mukaan kasvuvauhti on ollut koko maassa keskimäärin 3,5 prosenttia vuodessa.

Menojen kasvaessa terveydenhuollon tuloksellisuus on parantunut. Terveydenhuollon toimenpitein estettävissä oleva kuolleisuus on laskenut koko maassa.

Lisäksi terveyden- ja vanhustenhuollon menojen alueelliset erot ovat kaventuneet.

Vanhusten- ja terveydenhuollon kulujen kasvua on vauhdittanut tutkimuksen mukaan väestön ikä- ja sukupuolirakenteen muutos. Lapissa ja Kainuussa se selittää menojen kasvusta jopa puolet, mutta Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Itä-Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa 10-15 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot