Mainos
Mainos

Terveydenhoitajat huolissaan neuvolapalveluiden saatavuudesta

Terveydenhoitajaliiton liittovaltuusto vaatii, että neuvolapalvelut on taattava lapsiperheille tasapuolisesti. Palvelut voidaan taata mitoittamalla terveydenhoitajien työmäärä paremmin.

Neuvolapalvelujen saatavuus tulisi turvata koko maassa.

Terveydenhoitajat vaativat, että tasapuoliset neuvolapalvelut on turvattava kaikissa kunnissa.

Terveydenhoitajaliiton liittovaltuusto toteaa kannanotossaan, että lapsiperheiden eriarvoista asemaa neuvolapalveluiden saajina on kohennettava nopeasti kunnissa. Liittovaltuuston mukaan tärkein toimenpide olisi terveydenhoitajien työmäärien oikea mitoitus. Se takaisi myös erityistukea tarvitsevien perheiden asioiden hoitumisen.

Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan lastenneuvoloihin tarvitaan vähintään 300 terveydenhoitajaa lisää. Osassa kuntia on jopa yli 800 lasta terveydenhoitajaa kohden. Suositusten mukainen määrä on 340 alle kouluikäistä lasta, mikäli terveydenhoitajalla ei ole sijaista vuosilomansa aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot