Mainos
Mainos

Terveydenhoitajat: Nuorten juominen kuriin

Terveydenhoitajat vaativat vanhemmille jämäkämpää vastuuta nuorten alkoholinkäytön suhteen.

Terveydenhoitajien mielestä lasten ja nuorten alkoholinkäyttöön on suhtauduttava nykyistä huomattavasti tiukemmin. Alkoholin käytön valvonta on erityisten kotien ja vanhempien vastuulla. Vanhempien ja muiden aikuisten olisi esimerkiksi jätettävä alkoholipitoiset juhlajuomat ostamatta koulujen päätösjuhlintaan.

- Alkoholi vaikuttaa merkittävällä tavalla lapsen ja nuoren aivojen kehitykseen ja myöhempään riskikäyttäytymiseen. Tutkimusten mukaan varhain lapsuudessa ja nuoruudessa aloitettu alkoholin käyttö on tärkein alkoholiriippuvuuden riskitekijä, perustelee terveydenhoitajien ja kuulontutkijoiden työmarkkinajärjestö STHL tiedotteessaan.

Järjestö on aloittanut kaksivuotisen kampanjan, joka pyrkii vähentämään alkoholin liikakäyttöä. Järjestön mukaan jokainen terveydenhoitaja voi ottaa asiakkaansa kanssa puheeksi alkoholin käytön ja sen vähentämistarpeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot