Mainos
Mainos

Terveydenhoitoa supistetaan kesäksi

Sairaalat ja terveyskeskukset supistavat tänä kesänä toimintaansa huomattavasti enemmän viime kesään verrattuna. Tehyn tuoreen selvityksen mukaan lähes kaikki sairaalat ja suuri osa terveyskeskuksista supistaa toimintaansa. Supistukset kohdistuvat erityisesti perusterveydenhoitoon, esimerkiksi pitkäaikaissairaisiin ja vanhuksiin. Myös terveyskeskusten ajanvaraus pitenee pahimmillaan viikkoja.

Perussairaanhoidon paikkoja suljettiin viime kesänä 3 prosenttia, nyt määrä tulee olemaan huomattavasti suurempi.

-Perusterveydenhuollossa näyttää siltä, että suljetaan sekä terveyskeskuksia, kuntouttavaa toimintaa ja erityisesti pitkäaikaishoidon osastoja. Potilaita tullaan todennäköisesti kotiuttamaan ja se luo erityisesti paineita kotisairaanhoitoon ja omaisiin, tutkija Eva Siitonen Tehystä kertoo.

Erikoissairaanhoidon paikkoja suljettiin viime kesänä noin 20 prosenttia. Tänä kesänä suljettavien paikkojen määrä pysyy suunnilleen samana, ja supistukset toteutetaan melko pienillä aloilla.

Kesälomasijaisten palkkaamisessa on ollut suuria vaikeuksia. Varsinkin sairaanhoitajista, laboratorio-, ja röntgenhoitajista on ollut pulaa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä päivystävät sairaalat pidetään auki koko kesän. Myös kesän ruuhkahuiput pyritään hoitamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme