Mainos
Mainos

Terveydenhuollon henkilöstön taustat tehosyyniin

Terveydenhuollon ammattilaisten rikostaustat halutaan selvittää nykyistä tehokkaammin. Oikeusministeriön työryhmä esittää, että selvittelyssä otettaisiin huomioon sellaiset rikokset, joilla on merkitystä työn ja siihen liittyvän etiikan kannalta.

Huomioon otettaisiin sellaiset rikokset, jotka ovat kohdistuneet esimerkiksi potilaan oikeuksiin, henkeen ja terveyteen. Myös törkeä rattijuopumus ja huumausainerikokset huomioitaisiin, koska ne voivat vaikuttaa kykyyn toimia ammatissa.

Muista kuin potilassuhteeseen liittyvistä rikoksista luovutettaisiin tieto työnantajalle vain erityistapauksissa.

Työryhmän mukaan rikostaustatiedot voitaisiin tallettaa terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettuun rekisteriin. Toisen vaihtoehdon mukaan terveydenhuollossa työskentelevä toimittaisi työnantajalle rikostaustaotteen.

Rikostaustatietojen hankkiminen ei kuitenkaan olisi pakollista kummassakaan mallissa.

Erityissäätely koskisi terveydenhuollossa toimivia ja alalle pyrkiviä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot