Mainos
Mainos

Terveydenhuollon rakenteiden uudistaminen yhä kesken

Kansallinen terveyshanke on onnistunut nopeuttamaan kansalaisten hoitoon pääsyä.

Kansallinen terveyshanke ei ole onnistunut terveydenhuollon rakenteiden ja toimintojen uudistamisessa. Syynä ovat muun muassa yhteistyövaikeudet, henkilöstövajaus ja kuntien talousvaikeudet.

Terveydenhuollon päättäjät sanovat sosiaali- ja terveysministeriön kyselyssä, että rakenteiden uudistamiseksi tarvitaan lakeja. Sosiaali- ja terveyspiirit pitäisi organisoida uudelleen, terveyskeskusten kokoa kasvattaa ja päällekkäisyyksiä purkaa.

Sen sijaan hanke on onnistunut nopeuttamaan kansalaisten hoitoon pääsyä. Myös lääkehuollon, apuvälinepalvelun, laboratoriotoiminnan järjestelyt ja päivystysyksiköiden suurentaminen ovat onnistuneet.

Kansallinen terveyshanke perustuu valtioneuvoston päätökseen vuonna 2002. Viisivuotinen hanke päättyy tämän vuoden lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot