Mainos
Mainos

Terveydenhuollossa ammattirajat häilyviä

Terveydenhuollossa siirretään paljon tehtäviä ammattiryhmiltä toisille - lääkäreiltä mm. sairaanhoitajille ja terveydenhoitajille, sairaanhoitajilta perus- ja lähihoitajille. Erityisesti vanhainkodeissa tehtäviä on sälytetty myös kouluttamattoman henkilökunnan hoidettavaksi, käy ilmi hoitoalan Tehyn tekemästä kyselystä.

Siirtoja perustellaan ennen kaikkea töiden joustavalla hoidolla, mutta myös mm. lääkäripulalla. Tehyn mukaan tilanteeseen on ajauduttu, kun henkilöstön rakenne ja määrä eivät enää vastaa hoidon nykyvaatimuksia.

Puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesolan mukaan tehtävänsiirrot kyllä käyvät, kunhan mm. vastuusta ja toimivallasta on selvästi sovittu. Nyt siirtoja tehdään ilman kunnon suunnittelua ja pelisääntöjä. Lisäpalkkaa maksetaan harvalle.

Terveyskeskuksissa työskentelevistä noin yhdeksän kymmenestä ja erikoissairaanhoidossa kolme neljästä ilmoitti, että ainakin joitakin tehtäviä on siirretty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot