Mainos
Mainos

Terveydenhuolto toteutuu eriarvoisesti

Terveydenhuolto ei toimi Stakesin tuoreen palvelukatsauksen mukaan oikeudenmukaisesti Suomessa. Suurituloiset saavat enemmän lääkäripalveluja kuin pienituloiset, ja syrjäseutujen lääkäripula aiheuttaa alueellista eriarvoisuutta.

Erikoislääkäreiden avopalvelut ovat monilla erikoisaloilla pääasiassa yksityispalveluja, joita suurten omavastuuosuuksien vuoksi voivat käyttää pääasiassa hyvätuloiset. Yksityislääkärit ovat taas merkittävä reitti sairaaloihin, joten myös julkisiin sairaalahoitoihin valikoituu muita enemmän hyvätuloisia potilaita.

Epätasa-arvo näkyy myös työterveyshuollossa. Osa pienituloisista jää näidenkin palvelujen ulkopuolelle, koska palvelujen kattavuus on heikointa epätyypillisissä työsuhteissa sekä rakennus- ja kuljetusalalla. Kattavimmin työterveyshuolto toimii suurten työnantajien pysyvissä työsuhteissa, joissa on yleensä hyväpalkkaisia työntekijöitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme