Mainos
Mainos

Terveydenhuoltoon menee rahaa yhä enemmän

Kunnat ovat laittaneet viime vuonna terveydenhuoltoon rahaa aiempaa enemmän. Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset kasvoivat keskimäärin 4,3 prosenttia toissa vuodesta, selviää Kuntaliiton selvityksestä.

Kustannuksia lisäsi erityisesti väestön ikääntyminen. Suurista kaupungeista vain Lahti onnistui pitämään kustannusten kasvun kurissa. Terveydenhuollon kustannukset kasvoivat voimakkaimmin Porissa.

Keskisuurten kaupunkien kustannukset nousivat viitisen prosenttia toissa vuoteen verrattuna. Salo ja Järvenpää onnistuivat hillitsemään kuluja.

Suurten kaupunkien vertailussa huomioitiin perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja yli 65-vuotiaiden sosiaalitoimessa saama ympärivuorokautinen hoito ja kotipalvelu.

Keskisuurten kuntien osalta Kuntaliitto vertaili terveydenhuollon ja sosiaalitoimen kustannuksia. Mukana selvityksessä oli 28 suurta ja keskisuurta kuntaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot