Mainos
Mainos

Terveysasioiden opetus kohenee kouluissa

Uudessa opetussuunnitelmassa terveystieto on eriytetty omaksi oppiaineekseen ja vuonna 2007 se otetaan myös ylioppilastutkinnon reaaliaineeksi.

Terveysasioiden pitäisi vastaisuudessa tulla aiempaa tutummiksi yläluokkalaisille. Opetushallituksen mukaan suuri osa kouluista on jo siirtynyt noudattamaan uutta opetussuunnitelmaa, jossa terveystietoa opiskellaan omana oppiaineenaan.

Kouluissa uudistus merkitsee monille opettajille lisäkoulutusta, koska siirtymäajan eli vuoden 2012 jälkeen vaaditaan myös terveystiedon opettajilta muodollinen pätevyys eli aineenopettajan opinnot.

Aiemmin terveysasioita on opetettu yläluokilla muiden aineiden yhteydessä ja liikuntatunneilla. Sitä pidettiin kuitenkin ongelmallisena, koska opetus oli hajanaista.

Terveystiedon asema vahvistuu entisestään vuoden 2007 alussa, kun aine otetaan ylioppilastutkinnon reaaliaineeksi. Lukiossa terveystietoa opetetaan yksi pakollinen ja kaksi syventävää kurssia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot