Mainos
Mainos

Terveysasioiden opetus kohenee kouluissa

Uudessa opetussuunnitelmassa terveystieto on eriytetty omaksi oppiaineekseen ja vuonna 2007 se otetaan myös ylioppilastutkinnon reaaliaineeksi.

Terveysasioiden pitäisi vastaisuudessa tulla aiempaa tutummiksi yläluokkalaisille. Opetushallituksen mukaan suuri osa kouluista on jo siirtynyt noudattamaan uutta opetussuunnitelmaa, jossa terveystietoa opiskellaan omana oppiaineenaan.

Kouluissa uudistus merkitsee monille opettajille lisäkoulutusta, koska siirtymäajan eli vuoden 2012 jälkeen vaaditaan myös terveystiedon opettajilta muodollinen pätevyys eli aineenopettajan opinnot.

Aiemmin terveysasioita on opetettu yläluokilla muiden aineiden yhteydessä ja liikuntatunneilla. Sitä pidettiin kuitenkin ongelmallisena, koska opetus oli hajanaista.

Terveystiedon asema vahvistuu entisestään vuoden 2007 alussa, kun aine otetaan ylioppilastutkinnon reaaliaineeksi. Lukiossa terveystietoa opetetaan yksi pakollinen ja kaksi syventävää kurssia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme