Mainos
Mainos

Terveyskeskukset laiminlyöneet nuorten terveystarkastuksia

Osalla kunnista on vaikeuksia järjestää lasten ja nuorten terveystarkastuksia.

Valviran selvityksen mukaan eniten puutteita on laajan terveystarkastuksen järjestämisessä 18 kuukauden ikäisille lapsille. Kymmenen prosenttia terveyskeskuksista ei järjestänyt sitä. Lisäksi lähes kolmannes terveyskeskuksista laiminlöi lääkärintarkastukset lukioiden ja ammattioppilaitosten osalta.

Valvira huomauttaa, että se on selvittänyt ainoastaan tarkastusten toteuttamista, ei niiden sisältöä. Viranomaisia askarruttaakin myös tarkastusten sisältö, etenkin kun erityisesti lääkäreistä on pulaa sekä neuvoloissa että kouluterveydenhuollossa. Tarkastusten laiminlyöntien katsotaan vaikuttavan etenkin heikoimmassa asemassa oleviin perheisiin ja lisäävän syrjäytymisriskiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot