Mainos
Mainos

Terveyskeskuksia räätälöidään toimiviksi

Suomen terveyskeskukset pyritään saamaan toimiviksi ennen niin sanottuun hoitotakuuseen siirtymistä. Parhaillaan keskuksia käydään läpi.

-

Sosiaali- ja terveysministeriö kumppaneineen käy läpi Suomen terveyskeskukset, jotta ne saataisiin toimimaan ennen vuoden kuluttua voimaan astuvaa hoitotakuuta. Sehän lupaa sairaalle vähintään hoidon tarpeen arvion kolmen arkipäivän sisällä.

Terveyskeskuskierroksen jälkeen ongelmat aiotaan selvittää räätälöidyin ratkaisuin.

Suurin ongelma henkilökuntapula - nyt paikoin myös jo hoitajista. Eniten pulaa on kuitenkin lääkäreistä.

- Yliopistojen on kiinnitettävä huomiota tähän perusterveydenhuollon osioon, että se palvelisi mahdollisimman hyvin lääkäreitä niin, että he tuntisivat olevansa vahvoja ja osaavia. Ehkä näin siirtyminen terveyskeskuksiin olisi helpompaa, pohtii peruspalveluministeri Liisa Hyssälä.

Terveyskeskuskierros päättyy maaliskuun lopussa Varsinais-Suomeen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.01.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot