Mainos
Mainos

Terveyskeskuksien reseptiohjelmassa vika - potilaille vääriä lääkkeitä?

Päijät-Hämeen terveyskeskusten ja hammashoitoloiden potilaat ovat saattaneet saada vääriä lääkkeitä. Maanantaina käyttöön otetussa sähköisessä reseptien käsittelyohjelmassa on todettu vika, kertoo alueen sosiaali- ja terveysyhtymä.

Niitä potilaita, jotka ovat käyneet tällä viikolla Hartolan, Iitin, Myrskylän, Nastolan, Orimattilan, Pukkilan ja Sysmän asemilla, kehotetaan varmistamaan, että sähköinen resepti vastaa lääkärin määräystä.

Johtavan lääkärin Petteri Jyrkisen mukaan potilaat ovat saattaneet saada toisille potilaille määrättyjä lääkkeitä tai sellaisia lääkkeitä, jotka on aiemmin lopetettu potilaalta. Vielä ei ole tiedossa, kuinka paljon vääriä lääkkeitä on mahdollisesti ehtinyt koteihin päätyä.

Elektronisten reseptien eli eReseptien käsittely lopetettiin sen jälkeen, kun vika havaittiin eilen illalla.

Asemilla on käytössä Effica-tietojärjestelmä, jonka toimittaa Tieto. Vikaa saattaa olla myös muiden sellaisten asemien järjestelmissä, jotka käyttävät samaa Efficaa-järjestelmää, esimerkiksi Heinolassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme