Mainos
Mainos

Terveyskeskuksissa aiempaa enemmän päihdeasiakkaita

Päihdeasiakkaiden määrä on kasvanut terveyskeskuksissa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksen mukaan näyttää siltä, että perusterveydenhuolto on ottanut entistä enemmän vastuuta päihdeasiakkaista.

Päihdehuollon erityispalveluissa asiakkaiden määrä on pudonnut. Viime vuonna asiakkaita kävi kymmenen prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Tutkimuksen mukaan erityisesti laitoskuntoutukseen pääsy näyttää vaikeutuneen. Asiakkaita ohjataan aiempaa enemmän lyhyeen katkaisuhoitoon.

Tutkijoiden mielestä on hyvä, että terveyskeskuksissa tunnistetaan aiempaa paremmin varhaisvaiheen päihdeongelmat ja estetään niiden pahenemista. Toisaalta erityispalveluiden käytön väheneminen voi kertoa siitä, että vaikeasti päihdeongelmaiset eivät pääse riittävän hyvin hoitoon ja kuntoutukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot