Mainos
Mainos

Terveyskeskuslääkäri on yhä useammin maahanmuuttaja

Terveyskeskusten lääkärivaje on tuonut työpaikkoja maahanmuuttajalääkäreille.

Esimerkiksi Helsingissä jo yhdellä kuudesta terveysaseman lääkäristä on ulkomaalaistausta. Tulevaisuudessa luvun uskotaan olevan vieläkin suurempi.

Helsingin terveysasemilla on kolmesataa lääkärin virkaa, niistä viisikymmentä maahanmuuttajalääkäreillä. Eivätkö suomalaislääkärit sitten halua terveysasemille töihin? Helsingin kaupungin hallintoylilääkäri Jukka Pellinen:

- Ei se haluamisesta ole kyse. Erinäisistä syistä vetovoima on heikentynyt viime vuosina. Lääkärivirat ovat suuntautuneet enemmän sairaalapuolelle.

Maahanmuuttajalääkäreiden kielitaito kuitenkin mietityttää potilata. Helsingissä aiotaan ensi vuonna aloittaa lääkäreiden suomen kielen opetus. Ensimmäiselle kurssille osallistuu arviolta kolmekymmentä lääkäriä.

Suomen terveyskeskuksissa on tällä hetkellä noin neljänsadan lääkärin vaje.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot