Mainos
Mainos

Terveyskeskuslääkärien viroista joka seitsemäs täyttämättä

Terveyskeskusten lääkärivajetta paikataan ostopalveluilla. Eniten lääkäripulaa on paikattu ostopalveluilla Päijät-Hämeessä.

Terveyskeskuslääkärien viroista ja toimista noin joka seitsemäs eli 14,1 prosenttia oli täyttämättä lokakuussa. Monissa osissa maata lääkäripulaa paikataan ostopalveluilla. Ostopalveluilla hoidetaan 5,6 prosenttia kaikista terveyskeskuslääkärien viroista. Jos ostopalvelut huomioidaan, kaikista viroista on kokonaan hoitamatta 8,5 prosenttia.

Tiedot selviävät Suomen Lääkäriliiton vuotuisesta kyselystä. Eniten lääkäripulaa on paikattu ostopalveluilla Päijät-Hämeessä, jossa yli 17 prosenttia viroista on hoidettu ostopalveluilla. Lääkärivaje vaihtelee voimakkaasti alueittain.

Vähiten virkoja on täyttämättä Varsinais-Suomessa, Pohjois-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla. Lääkäreistä on eniten pulaa Lapissa, Keski-Pohjanmaalla, Vaasassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot