Mainos
Mainos

Terveyskeskuslääkärien viroista joka seitsemäs täyttämättä

Terveyskeskusten lääkärivajetta paikataan ostopalveluilla. Eniten lääkäripulaa on paikattu ostopalveluilla Päijät-Hämeessä.

Terveyskeskuslääkärien viroista ja toimista noin joka seitsemäs eli 14,1 prosenttia oli täyttämättä lokakuussa. Monissa osissa maata lääkäripulaa paikataan ostopalveluilla. Ostopalveluilla hoidetaan 5,6 prosenttia kaikista terveyskeskuslääkärien viroista. Jos ostopalvelut huomioidaan, kaikista viroista on kokonaan hoitamatta 8,5 prosenttia.

Tiedot selviävät Suomen Lääkäriliiton vuotuisesta kyselystä. Eniten lääkäripulaa on paikattu ostopalveluilla Päijät-Hämeessä, jossa yli 17 prosenttia viroista on hoidettu ostopalveluilla. Lääkärivaje vaihtelee voimakkaasti alueittain.

Vähiten virkoja on täyttämättä Varsinais-Suomessa, Pohjois-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla. Lääkäreistä on eniten pulaa Lapissa, Keski-Pohjanmaalla, Vaasassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme