Mainos
Mainos

Terveyskeskuslääkärin työ ei houkuttele

Terveyskeskuslääkärin työ ei houkuta. Suurin vaje lääkäreistä on Lapissa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjanmaalla. Lääkäripulasta kärsivä Alahärmän kunta on tehnyt oman ratkaisunsa ja päättänyt maksaa ylilääkärilleen kunnon palkan.

Terveydenhuoltoon saadaan hieman helpotusta.

5000 asukkaan Alahärmän kunnassa lääkäripula on krooninen. Neljästä terveyskeskuslääkärin virasta vain kaksi on täytettynä. Toinen lääkäreistä palkattiin vastikään. Siihen tarvittiin iso pino euroja.

- Me maksamme 11 200 euroa kuukaudessa. Se tuntuu suurelta rahalta, tämä summa. Mutta me olemme siinä tilanteessa, että meidän on saatava lääkäripalveluja. Kyllä varmasti ylärajalla liikutaan, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Ekola Alahärmästä.

Päättäjät ovat saaneet kuntalaisilta palautetta.
-Toiset palautteet ovat sellaisia, että meillä täytyy olla lääkäri, maksoi mitä maksoi. On myös sellaista palautetta, että onko mahdollista maksaa tätä summaa, Ekola jatkaa.

Kunnanjohtaja Erkki Luoman mielestä toinen vaihtoehto voisi olla vieläkin kalliimpi.
- Keikkalääkäreiden kustannus voisi olla jopa 14 000-15 000 euroa kuukaudessa.

Lääkäreiden keskiansio julkisella puolella on 4 000 - 4 300 euroa kuukaudessa. Näiden päälle tulevat päivystyskorvaukset, jotka ovat noin 10 prosenttia palkasta. Terveyskeskuksissa, joissa ei ole väestövastuuta, ylilääkäri ansaitsee 5 300 euroa kuukaudessa. Apulaisylilääkärin palkka on 700 euroa pienempi.
- Tämä on sellainen, sanoisinko hätähuuto, että tällainen tilanne voi tulla muillekin kunnille eteen, Ekola sanoo.

Lääkäriliitto selvittää parhaillaan lääkäritilannetta terveyskeskuksissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme