Mainos
Mainos

Terveyskeskusten lääkärivaje kasvaa

Maamme terveyskeskusten lääkärivaje on edelleen kasvussa.

Lääkärivaje terveyskeskuksissa on Suomen Lääkäriliiton tuoreen selvityksen mukaan kasvanut hiukan, vaikka terveyskeskuksissa oli työssä lähes sata lääkäriä viimevuotista enemmän.

Viime vuonna laillistettujen lääkärien viroista tai toimista oli hoitamatta viisi prosenttia, ja tänä vuonna vajaus lähentelee jo seitsemää prosenttia. Lääkärivajaus on kuitenkin hyvin paikkakuntakohtaista. Ensimmäisenä siitä ovat joutuneet kärsimään pienet kunnat, joiden työoloja ja ilmapiiriä ei ole koettu houkuttelevaksi.

Lääkärivaje on pienempi terveyskeskuksissa, joissa on omalääkärijärjestelmä. Lääkäriliitto uskoo, että alueellinen lääkärivaje olisi korjattavissa paikallisilla ratkaisuilla. Liitto ennustaa, että sairaaloiden erikoislääkäripula tulee olemaan lähitulevaisuudessa vielä suurempi ongelma kuin terveyskeskusten lääkärivaje.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme