Mainos
Mainos

Terveyskeskusten lääkärivaje kasvaa

Maamme terveyskeskusten lääkärivaje on edelleen kasvussa.

Lääkärivaje terveyskeskuksissa on Suomen Lääkäriliiton tuoreen selvityksen mukaan kasvanut hiukan, vaikka terveyskeskuksissa oli työssä lähes sata lääkäriä viimevuotista enemmän.

Viime vuonna laillistettujen lääkärien viroista tai toimista oli hoitamatta viisi prosenttia, ja tänä vuonna vajaus lähentelee jo seitsemää prosenttia. Lääkärivajaus on kuitenkin hyvin paikkakuntakohtaista. Ensimmäisenä siitä ovat joutuneet kärsimään pienet kunnat, joiden työoloja ja ilmapiiriä ei ole koettu houkuttelevaksi.

Lääkärivaje on pienempi terveyskeskuksissa, joissa on omalääkärijärjestelmä. Lääkäriliitto uskoo, että alueellinen lääkärivaje olisi korjattavissa paikallisilla ratkaisuilla. Liitto ennustaa, että sairaaloiden erikoislääkäripula tulee olemaan lähitulevaisuudessa vielä suurempi ongelma kuin terveyskeskusten lääkärivaje.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot