Mainos
Mainos

Terveyskeskusten lääkärivaje kasvamassa

Syyskuussa ilman lääkäriä oli Lääkäriliiton keräämien tietojen mukaan yli 300 virkaa eli yli yhdeksän prosenttia terveyskeskuslääkärin viroista. Lääkärivaje on suurinta Keski-Pohjanmaan terveyskeskuksissa, missä lähes neljännes terveyskeskuslääkärin viroista on hoitamatta.

Lääkäreitä on ollut vaikea saada myös Lapin, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Pohjanmaan Hämeen ja Kymenlaakson terveyskeskuksiin. Paras tilanne taas on Varsinais-Suomessa, missä ilman lääkäriä on vain 1,4 prosenttia viroista.

Rajuimmin lääkäripula koettelee terveyskeskuksia, joissa pitkään jatkunut lääkäripula ja työtaakan kasautuminen ovat aiheuttaneet kierteen. Uusia lääkäreitä ei niihin hakeudu ja siellä vielä työskentelevätkin hakeutuvat pois.

Omalääkärijärjestelmässä mukana oleviin terveyskeskuksiin lääkäreitä on saatu helpommin. Niissä ilman lääkäriä oli yli viisi prosenttia viroista, kun muissa terveyskeskuksissa täyttämättä oli yli 15 prosenttia viroista.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme