Mainos
Mainos

Terveyspalveluiden uudistus edelleen auki

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä ei päässyt yhteisymmärrykseen palvelu-uudistuksesta vielä tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Peruspalveluministerin valtiosihteeri Sinikka Näätsaari kertoo, että keskusteluja on tarkoitus jatkaa tiistaina.

Hän ei halunnut tarkemmin kommentoida kokouksen antia.

Kokoukseen odotettiin uutta esitystä peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta (sd). Ministeri antoi jo eilen esitysluonnoksen, mutta siihen toivottiin ryhmässä vielä muutoksia.

Palvelurakenteen uudistamisella pyritään vahvistamaan perusterveydenhuoltoa ja takaamaan kaikille suomalaisille yhtä hyvät palvelut asuinpaikasta riippumatta.

Perusterveydenhuollosta ja ainakin osasta erikoissairaanhoitoa vastaisivat kunnat tai sote-alueet. Alueiden väestöpohjan koosta on kuitenkin ollut vaikeuksia löytää yhteistä näkemystä.

Erityisen vaativat sosiaali- ja terveyspalvelut on tarkoitus järjestää vastaisuudessa viidessä erityisvastuualueessa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen yksityiskohtia hiotaan ainakin vuoden loppuun saakka. Päälinjoista halutaan sopia jo nyt, jotta kunnat voisivat paremmin ottaa kantaa kuntien rakennelakiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot