Mainos
Mainos

Terveyspalveluja laitettiin pyörien päälle Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on ryhdytty tarjoamaan syrjäkylille perusterveydenhuollon palveluja lastaamalla asiantuntijat pyörille.

Pienestä koostaan huolimatta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin suunnittelema palveluauto tuottaa kylille jo nyt monipuolisen tarjonnan. Toimintaa markkinoidaan aluksi pari viikkoa jakamalla influessarokotuksia.

Palveluauto tarjoaa esimerkiksi sairaanhoitajan ja vanhuspalveluohjaan palvelut. Palveluautosta saa jatkossa myös reseptejä ja suunnitelmissa on yhdistää samoille pyörille myös Kelan ja työvoimahallinnon liikkuvat palvelut.

- Kyllä tässä on haluttu tietoisesti osoittaa, että myös syrjäisemmillä seuduilla voidaan asua. Haluamme luoda tiettyä turvallisuudentunnetta tuomalla palveluja tänne syrjäisemmille kylille, toteaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtaja Pentti Itkonen.

Terveysautossa asukkaat voivat tavata sairaanhoitajan ja toimittaa monia sairauksiin liittyviä asiointeja ja toimenpiteitä. .Kyläläisten matkakuluja vähentää erityisesti sairaanhoitajien mahdollisuus kirjoittaa jatkossa reseptejä.

Terveysauto kiertää 9 kunnan alueella, pysähtymispisteitä on aluksi parisenkymmentä. Kiertävään palveluautoon voi nousta asiakkaaksi missä tahansa, kuntarajat eivät ole hoidon saamisen este. Uutta mallia kokeillaan puoli vuotta, asiakkaat ratkaisevat jatkon.

Palveluvalikoimaan on tulossa jatkossa nimenomaan ikääntyville sopivia palveluja, jotta kotona asuminen voisi jatkua ja helpottua.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Ruokolahdesta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot