Mainos
Mainos

Terveystiedosta oma oppiaineensa

Kokkolassa Hakalahden ylä-asteen tytöt opettelevat ruuanlaittotaitoja. Tulevaisuuden muita tärkeitä haasteita käsittelevä terveystieto on tulossa sekin omaksi oppiaineekseen. Nyt terveystietoa opettavat luokanopettajan lisäksi biologian, kotitalouden ja liikunnan opettajat. Ensi syksystä lähtien käytäntö vaiheittain muuttuu.

- Aina luokille neljä terveystiedon asiat käsitellään ympäristö- ja luonnontiedon sisällä. Viidennellä ja kuudennella luokalla terveystieto on integroituna biologiaan ja fysiikka-kemiaankin osittain. Ja sitten seitsemäs, kahdeksas ja yhdeksäs luokka ovat niitä, joilla se on omana oppiaineenaan, kertoo Hakalahden yläasteen lehtori Tarja Telimaa.

Opetushallitus on tiedostanut nykyisen opetuksen tasoerot ja aukot koululaisten tiedoissa ja taidoissa. Uudella oppiaineella on melkoinen työmaa edessään.

-Terveyteen, terveydenhoitoon, hyvinvointiin liittyviä aineksia. Ja sitten toisaalta tärkeänä näkisin sen, että tulee paljon tällaisia ihmissuhdetaitoihin liittyviä juttuja, vuorovaikutustaitoja, Telimaa pohtii.

Määrärahojen niukkuus pakottaa aluksi monet koulut tulemaan toimeen vanhalla systeemillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme