Mainos
Mainos

Terveystieto vahvistettiin omaksi oppiaineeksi

Terveystiedosta tulee oma oppiaineensa peruskouluihin, lukioihin ja ammatillista peruskoulutusta antaviin oppilaitoksiin. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa terveystiedon opetusta koskevat lait huomenna 1.6. Lait tulevat voimaan elokuun alusta.

Perusopetuksessa terveystiedon opetuksen aloittamisajankohdasta omana oppiaineenaan säädetään osana perusopetuksen tuntijaon kokonaisuudistusta myöhemmin annettavassa valtioneuvoston asetuksessa. Samalla kun terveystiedosta tulee yhteinen aine perusopetukseen, nykyisin opettavista aineista poistuu kansalaistaito.

Lukiossa ja ammatillisessa peruskoulutuksessa liikuntaa ja terveystietoa opetetaan jatkossa erillisinä oppiaineina. Terveystieto ja liikunta ovat vapaaehtoisia aikuisena opintonsa lukiossa tai ammatillisen peruskoulutuksen oppilaitoksissa aloittaneille. Myöskään ammatillista tutkintoa oppisopimuskoulutuksena suorittavilla ei koulutukseen sisälly pakollisia liikunnan eikä terveystiedon opintoja.

Valtioneuvosto antaa lähiaikoina asetukset, joissa säädetään terveystiedon opetuksen määristä lukiossa ja ammatillisessa peruskoulutuksessa sekä terveystiedon opettajilta vaadittavasta kelpoisuudesta. Opetushallitus valmistelee terveystiedon opetuksen tarkemmat tavoitteet ja sisällöt.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot