Mainos
Mainos

Terveysvälipaloista hitti Joensuussa

Terveysvälipalat ovat valtaamassa koulujen kioskit. Stakesin rahoittaman selvityksen mukaan terveelliset välipalat ovat nousemassa suosikiksi etenkin yläasteikäisten joukossa.

Koulujen karkkikioskeille ja limsa-automaateille haetaan terveellisempiä vaihtoehtoja. Stakesin rahoittamassa hankkeessa havaittiin, että uudet vaihtoehdot ovat lisäämässä suosiotaan yläasteikäisten joukossa. Syntymässä onkin kokonaan uusi terveellisen välipalakulttuurin ruokamarkkina. Pielisjoen koulussa Joensuussa terveellisiä tuotteita kokeiltiin muutama viikko ja suosikiksi nousi ruisleipä.

Pielisjoen koulussa terveellistä välipalavaihtoehtoa ajettiin sisään viikon verran ilmaisella kokeilulla. Samaan aikaan koulun kioskiin ilmestyivät viilit, juotavat jugurtit, terveyspurkat ja tietenkin leipä. Vaikka terveellistä välipalaa oli tarjolla koulun kioskissa, ei se vähentänyt kouluruokailua. Ruoka maistui oppilaille entiseen malliin.

Valtakunnallisesti terveysvälipalat ovat vielä kuitenkin kaukainen haave. Joensuun kaupungin suuhygienisti Sirpa Järvinen kuitenkin toivoo, että valtakunnalliset tahot lähtisivät toden teolla ajamaan terveellisempää kioskitoimintaa maan kouluihin. Tämä auttaisi osaltaan myös nuorten hampaita pysymään kunnossa, kun makean syönti vähenisi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot